2022-2023 m.m.

„Erasmus+“ projektas „Kelionė įtraukiojo ugdymo link“ (Nr. 2022-1-LT01-KA122-SCH-000075033)

Nuo 2022 metų rugsėjo 1 d. Vilniaus Aleksandro Puškino gimnazijoje prasidėjo „Erasmus+“ programos projekto įgyvendinimas. Šis projektas yra skirtas gimnazijos pedagogams. Projekto metu mokytojai dalyvaus mokymuose užsienyje, tobulins profesines kompetencijas, susijusias su įtraukiuoju ugdymu. Susistemintos žinios, įrankiai, metodai bus išbandomi praktiškai, adaptuojami gimnazijai. Bus rengiamas atvirų pamokų ciklas. Taip pat bus rengiamos diskusijos  projekto tarpiniams rezultatams aptarti,  kūrybinės dirbtuvės gimnazijos mokytojams. Jie  aptars metodus ir įrankius, sukurs savo pamokų planus bei pateiks pastabas rekomendacijoms. Galiausiai bus parengtos rekomendacijos su pavyzdiniais pamokų planais.

Skaityti daugiau apie projektą


eTwinning projektai

Nuo gruodžio 1 dienos gimnazija pradeda dalyvauti tarptautiniame „eTwinning“ programos projekte „Think Green Live Green“. Šio projekto tikslas yra plėsti mokinių žinias apie draugišką gamtai gyvenseną, ugdyti jų ekologiško gyvenimo įgūdžius bei susipažinti su darnios plėtros tikslais. Šiame projekte dalyvauja mokyklos iš Kroatijos, Turkijos, Rumunijos, Ispanijos, Lenkijos ir Lietuvos.

Daugiau informacijos apie dalyvavimą eTwinnning projektuose ->


Science is Wonderful

Europos Komisijos iniciatyva Briuselyje jau kelerius metus vyksta mokslo mugė „Science is Wonderful“. Šiemet mugės organizatoriai organizavo ir konkursą Europos mokytojams bei mokslininkams. Mūsų gimnazijos biologijos mokytojas metodininkas Aleksej Peržu ir Veronos universiteto doktorantė Antonia Malinova nusprendė konkursui pateikti virtualaus pabėgimo kambario projektą. Šio virtualaus kambario tema tapo liga „Vėžys“. Lankydamiesi virtualiame pabėgimo kambaryje, mokiniai ne tik daugiau sužino apie šią ligą, bet ir bando rasti atsakymus, kad atrakintų visas virtualias spynas. Kambariui sukurti buvo naudojamos populiarios programos „Google Forms“ ir „Google Sites“.